Welkom in ons Loopbaanmagazijn

    Maak kennis met ons innovatief & veelzijdig

    Multimediaal Loopbaanmagazijn!

     

    Een serieuze LOB-omgeving waarmee jij al je leerlingen/studenten kan voorzien van de juiste inspiratie om het maximale rendement uit LOB-lessen te halen. 

     

Multimediaal Loopbaanmagazijn

Je bevindt je in de omgeving die ImpactYou heeft gecreëerd om je als docent te ontzorgen, inspireren en stimuleren. Een omgeving voor de overdracht van kennis, ervaring en ideeën, vanuit een gezamenlijk doel:

“De leerling/student helpen regisseur te worden van zijn eigen loopbaan.”

Het Loopbaanmagazijn biedt daarvoor een docentenomgeving waar op basis van opdrachten op het gebied van loopbaanonderwerpen de professionele– en persoonlijke ontwikkeling van studenten wordt gestimuleerd.

Het Loopbaanmagazijn biedt toegang tot al het docenten-lesmateriaal van ExpeditieMe voor het vo en Route LOB voor het mbo. Alle lessen uit de lesboeken zijn voorbereidt.

Daarnaast is het Loopbaanmagazijn met name bedoeld om samen met leerlingen/studenten verdieping van thema's mogelijk te maken. Thema's waar ze in het leven (en dus loopbaan) mee geconfronteerd worden c.q kunnen worden. Het Loopbaanmagazijn is ingedeeld op basis van alle (5) Loopbaancompetenties, waarbij ImpactYou tevens extra aandacht vraagt voor onderwerpen als Maatschappelijke Betrokkenheid en 21st Century Skills.

Omdat de spanningsboog van jongeren kort kan zijn, is veel aandacht besteed aan videomateriaal. Onderwerpen als Rolmodellen, Overwinnen, Vooroordelen, Ambitie, Inspiratie, Gedrag en Keuzes (maken) komen uitvoerig aan bod. Maar ook meer "gevoelige" thema's zoals Seksualiteit of Etniciteit kunnen door de docent worden geselecteerd.

Wil je meer weten over ExpeditieMe of Route LOB? Bekijk onze website! 


Onze nieuwste Loopbaan bijdragen

Corona-tijd: Wail (12 jr) bedenkt apparaat die helpt om 1,5 meter afstand te houden

Tijdens de LOB-lessen hebben we het vaak over 'rolmodellen'. Wail is een mooi voorbeeld van een rolmodel die jongeren kan…

Rolmodel Boyan Slat

Boyan Slat is een jonge uitvinder die zich inzet voor het opruimen van het plastic afval in de zeeën en rivieren. Het…

The mind - Alan Watts

Alan W. Watts was een engels filosoof, schrijver, spreker, anglicaans priester, hoogleraar en beoefenaar van de…

Mindmappen

Hoe en waarom Mindmappen? In deze video zie je aan de hand van een leuk voorbeeld hoe het werkt.